Hoppa till sidans innehåll

Staffanstorp

23 APR 2007 00:00
Vi var några förare som trotsade det utlovade vädret och begav oss till skåne.Vi var inte ensamma utan 20 andra truckförare fanns på plats.
  • Skapad: 23 APR 2007 00:00

Under träningen på fredagen var det soligt men kallt och blåsigt. Stora vinterjackan, mössa och vantar var på.Lördagen bjöd på lite varmare väder.

Kvalen kändes utragna då det var 2 timmar och 50 minuter mellan dem. Gott om tid att meka fanns det i alla fall.

Tony och Anders slet med sina Truckar för att hitta fästet medans Per ångade på som på räls.Resultaten speglade också detta. Efter två kval låg Per på en 5:e plats men i tredje kvalet blev han påkörd i uppvärmningen och bakhuben gick sönder. Ett ras ner till 9:e plats blev följden. Det gjorde inte så mycket för det var bara de 4 bästa som direktkvalade till final. Att starta 3:a istället för 1:a i semin har inte så stor betydelse då tre stycken går vidare. Det såg med andra ord lovande ut för en finalplats.Inga segrar ska tas ut i förskott. Ett styrservo som gick sönder på första varvet i semin satte punkt för Pers tävlingshelg.

Hur gick det för våra utbildningsförare då?

Anders körde säkert och hittade lite grepp på banan och låg och fajtades i nedre delen av startfältet. Men ack, ingen lycka varar. Gas servot la av. Det visade sig senare att det var failsafe som hade slagit till. Natten till söndagen lät vi truckarna vara kvar i bilen. Med nattfrost som kylde ner accpacket så var krämen inte tillräcklig för en semifinal som startades om efter 7 minuters körning.

Tony som hade de största problemen att hålla trucken kvar på banan kämpade på i semifinalen och fick så när ta målflagg. Hans ena hjulhubb fram lossnade då det var två minuter kvar. Tony blev vår bäste man.

Inga skrytsamma resultat men vi hade det mycket trevligt och ser fram mot nästa tillfälle.

Skribent: Webmaster

Postadress:
Karlskrona MRK - Bilsport
Markus Almgren, Blomvägen 9
37342 Rödeby

Besöksadress:
Silvervägen 13
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info