Hoppa till sidans innehåll

Växjö 6 maj

12 MAJ 2007 00:00
Söndag den 6 maj.

Vi begav oss till Växjö för en heldag på racebanan.Solen sken men värmen var det inte mycket med.
  • Skapad: 12 MAJ 2007 00:00

Jag, Tony och Anders  samt några 1:10 förare från Jönköping och Lycksele delade på banan förutom en o annan hemmaförare.

Syftet denna gång var primärt att få ordning på Tonys truck. Den hade tidigare i Staffanstorp visat tendenser till okörbarhet på grund av dåligt fäste för bakhjulen. Nu skulle det undersökas med vetenskapliga metoder vad anledningen var.

För det första måste en referens finnas. Min bil som även denna dag gick som på räls bevisade att däck och bana kunde samarbeta.

Första vändan ut var det halt för Tony. Efter några små justeringar av hjulinställningarna och lite diskussion av körsätt så blev det genast bättre men långt ifrån bra.Nästa steg var att gå lite djupare. Både framvagn och bakvagn revs ner och gicks igenom så att inget glappade eller kärvade. Och DÅ upptäckte vi att diffen kärvade. Raskt plockades sen ner och gicks igenom. Det visade sig att ena utgående axeln kärvade i hålet på diffens gavel. Lite filande och det blev perfekt. Ut på banan och testa. Nu var det en annan bil.

Anders hade bra snurr på trucken och ägnade sig åt körträning. Han blev vassare allteftersom.

Jag själv provade lite olika inställningar på framvagnen och bakvagnen och fick bilen att kännas mer harmonisk. Men blev den snabbare?

Mot slutet av dagen höll i alla fall alla tre jämn fart och några härliga täta racevarv blev av. Dessa kommer vi att bära med oss som minne från denna dag.

Just det, Anders premiärplåtade med sin nya digitala systemkamera. Några hundra bilder blev det visst. Några kanske dyker upp på hemsidan så småningom.

Kom ihåg att det finns möjlighet att hänga med och prova att köra några varv. Det är bara att ringa. Nästa tur blir nog till Karlshamn om en vecka eller två.

Skribent: Per Fosselius

Postadress:
Karlskrona MRK - Bilsport
Markus Almgren, Blomvägen 9
37342 Rödeby

Besöksadress:
Silvervägen 13
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info